Sid Abbey
1st Mån svart bälteJudo 1991
Lyftarm för världmästarekraft ”på 3 bänkpressar”,
(Alltjämt att hålla och undefeated, brittisk bänkpressurkund),

Finnas den gammalare stewarden, jag hörde att en annan krigiska konster som skolan finnas till börjar hos den Oxford Brookes universiteten, mig tänkte den skade finnas en annan slag av ”Karate” stil; Jag betraktade för flera månader och finnas ”stött” hos realismen av träningen som baserades på vad jag hade gjort och sett - den finnas inte såsom visuellt, såsom säjer, Tae Kwon Do eller Judo, den finnas och finnas ”tystare” även om ”den fulla kontakten” alltifrån dagetta!

Lärare nalkades mig att ha som sågs mig som betraktar de utbilda perioderna, och bett, om jag finnas intresserat i krigiska konster - jag sade kanske - tänka hos 57 jag finnas alltför gammalt! Lärare, jag kom på finnas 56, så mig kännas inte så dåligt.

Så jag avgjorde till ger SOMA en försöka i oktober 1995, denna finnas en fullständig förändring alltifrån min vanlig Judo och tyngd som lyfter aktiviteter. Jag finnas snart i stånt till förvarar upp med de andra svart bältena och ”det mer ung som sattes” på värma uppövningarna som de.

Fåvitsko som I bads om ”sago-” 1 tum stansmaskin - den arbetade egentligen? - lärare sade ett ja! Jag bad honom till påvisar den på mig; finnas stenen 16+ jag attr kunde ser inte den att arbeta. Det finnas min första fel!

Lärare som vägras, såsom han, gillar inte att stoltsera. Jag framhärdade, och slutligen han enas, men, bytte leveransen som säger det till stansmaskin mig, finnas alltför farliga - han lägger en skyddande väst på mig - förlade hans fingrar på min bröstkorg lyftte heelen av hans handen och slår mig! Jag finnas lägenheten på min backar!!!

Jag fattade SOMA till ger upp mig adderade fokus, såsom den finnas mer mer fysiskt och mentalt kräva än att lyfta för tyngd. Den har gett mig verklig flexibilitet, och denna har i sin tur förhöjt min lyfta för tyngd, samtidigt som ger mig ett mer bred intresse i krigiska konster.

Denna skola har finnas en ögakonservöppnare till mig, alltifrån realistiska ”de visade angrepp-/försvar” teknikerna, förstklassigen av olika svart bälten alltifrån andra stilar som har förenat sedan mig har finnas med skolan och dess filosofi, fabrikat den mycket olika skolan.

Jag har vinstdde en stor uppgörelse alltifrån kamratskapet av de flera andra studenterna finnas mycket mer ung, än jag finnas; Jag rekommenderar starkt någon till denna skola, och vilja fortgår till fattar en aktiv roll.

 Sid Abbey - 5th januari 2000

[Baksida]