Nikolas Hill
1st Månt svart bälte i Wado-Ryu

Jag började Karate som när utbildar mig, finnas min 16 för en omväxling av skäl. Jag hade alltid finnas fashinerat vid de krigiska konsterna, och velat lära något som finnas praktiskt för att finnas för självförsvarävensom som var disciplint, men kul till lärar och skade lämplighet för förhöjning min, flexibilitet och reaktionar.

Jag såg ett nummer av ev krigiska konstklubbor innan jag fann den brittiska klubban för kontaktidrottsgrenKarate i min hemstaden av Loughborough som var vilken finnas körning vid Jon Jepson (nu den 5th graden), vars mer avlägsna ökade min entusiasm och intresse för anvisning i de krigiska konsterna.

Efter effektivt en årrast för 2 ½ alltifrån regelbunden träning emellan 1995 och 1997 som är förfallna till en kombination av baksidaskador, andra sportiga förpliktelser, arbete och resandet som jag återvände till regelbunden träning och åstadkom min det 1st måna svart bältet i Wado-Ryuapril 1998.

Sedan dess jag har dessutom utbildat i en omväxling av andra krigiska konster för att variera mängder av tid som inbegriper Tae Kwon Do, Ju Jitsu och Lau Gar och att söka till förhöjning repertoaren och bredden av min krigiska konstexpertis och erfarenhet.

Jag har finnas mycket lyckligt till finner klubbor med mycket fördomsfria instruktörer, som har dessutom utbildat en omväxling av olika stilar, och välkomnad alternativ insats alltifrån andra stilar.

Jag uppdagade för en tid sedan den SOMA medansen som söker efter en plats till, fortgår med min JuJitsu som utbildar efter att flytta in i arean för min jobb. Jag har redan finnas imponerat vid fördomsfri och toppkvalitets- av anvisning hos klubban, vilket finnas den mest mycket enastående och praktiska krigiska konstklubban som jag har sett. Jag kännas mycket lyckligt till har gjuter igen en excellent plats till förbättrar och breddar min kompetens i de krigiska konsterna och avser till tåget med dem på ett regelbundet en bas såsom min andra förpliktelser beviljar.

Nikolas Hill21st oktober 1999

[Baksida]