John Smith
Surrey Juniorlampa - fortlöpande kickboxningmästare 1996
Åtta lampa - fortlöpande kickboxningstrider. Fem segrar
Gult skärp Kamon Wing Chun
Åstadkommen 31st maj 2000 för vit skärpårskurs hos SOMA
Åstadkommen 20th december 2002 för grön skärpårskurs
Nu den gammalare studenten av SOMA

Ha älskat allat min liv för krigiska konster, utbilda hård i kickboxning och tycka om en ganska framgångsrik amatörkarriär och äga varje Bruce Lee film, jag har alltid spekulerat om att studera kung fu, särskilt exotiska låta stilar gillar draken och den vita kranen Etc.

Så när jag kom till Brookes universiteten till fortgår min studier, mig finnas intensivt till undersöker vad Oxford måstedde erbjuder mig, snart, i vägen av ”exotiska” krigiska konster.

I med andra studenter, demonstrationen för sågen SOMA hos universitetmässan i september 1998, hos den öppna dagen för universiteten, till introducerar specifikt de nya studenterna som hade erhållit en plats hos Brookes, den diverse klövern, och samhällen som vi attr kunde, förenar.

Aldrig framför haft I såg sådan franka ”utställningen” av hur till försvarar sig i reella situationer ”för en gata”, vräkiga tekniker för nr men justa kort skarpa effektfulla förflyttningar.

Till rundan den som är alla av flera stilar av den kinesiska ”Wushu” (kung fu) voren som täckas vid lärare som inbegriper min ”väljade” blanketter - jag förenade dem.

Majoriteten av som utbildar vi, gör hos SOMA finnas fokuserat på egentliga gatasituationer som föreslås heller vid studenter eller vid vår lärare. Vi lärar flera olika ”svar” alltifrån honom, och alltifrån svart bälten för den andra höga årskursen, som finnas gåva som avspeglar specifikt finnas för scenario som diskuteras vid oss och vår lärare, till erbjudandet en ev lösning baserade på deras stil av att utbilda.

Det mer sena ettaåret, lärade att en student av SOMA finnas att gå för hans ”vitt skärp” - detta finnas det första av fyra sådan tentor - när som jag bad denna student vad finnas involverat mig finnas stött.

En student ber lärare, om han eller hon får försöker en tenta; du finnas inte tillsagt som dig, vilja fattar en tenta.

Tentor finnas inte obligatoriskt inom SOMA.

Den första delen av hans att gradera finnas till fattar den sammanlagda skolan och att inbegripa diverse svart bälten och nykomlingar för den 2 timma perioden veckan framför.

Detta finnas till ser, om han attr kunde lärar vad han hade lärade och att structuring perioden, enligt de diverse studentförmågarna - (han hade finnas med SOMA för 15 månader).

Den andra delen, följa vecka, finnas att han skade måster fördran som ”ett snöre” av full kraft anfaller alltifrån omkring 20 - 30 studenter av allaa storlekar, 7 studenter på detta tillfälle, svart bälten för vore i andra stilar som att delta i skolan.

”Slaget” av angrepp finnas gett vid Lärare, såsom finnas tekniken till försvarar, men, du kännde inte när din angripare finnas tillfalla verktyg den! Han/hon finnas rätt framme av dig.

Studenten känner inte i vilket format lärareviljan skapar situationen, tills du finnas tillsagt.

Denna tenta fattar två timmar av konstant tryck.

Således bevisa det han/hon har några av de nödvändiga reaktionarna, repertoar, och förmåga till fortlever, i mest mycket fall, sådan angrepp ”köld”, genom att blockera och att avböja dem.

Men i extrakt, den finnas till egentligen just erfarenhet vad en full kraftstansmaskin/kick kännas gillar; känna det till fröken som du skade/attr kunde får görar ond allvarligt, såsom i en gatastrid.

Om lärare, ser ”ett frisbee” slag av stansmaskin eller angrepp - han skar varmt ”angriparen” till gör den igen full kraft!

Att honom, eller hon uppfyller inte, dem finnas tillsagt att de finnas det mer långa nr medverkar i gradera, såsom dem finnas hjälpa inte studenten genom att gå ”som är mjukt”.

De finnas i faktum som ger studenten en falsk betydelse av achievementen som de kan ett sådan angrepp ”för kvarter” lätt - såsom lärare påpekar - angriparen, eller defenderen får finnas inte att stå alltjämt, och angriparen önskar till sårar eller görar ond dig!

Allat detta för den första tentan - vid den personella begäran av studenten!!!

Du missar dessa första tenta och därpå följande tentor, genom att sluta eller att finnas som slutas vid lärare eller, genom att finnas som ut knackas.

Studenten slitage skyddande kläder för nr när som helst.

Studenten finnas görat fullständigt medvetet av faran hos tiden av att be; dessutom i privat, framför OCH framme av skolan före del två av börja för tenta.

Efter 14 månader av hård att utbilda, jag försökte och passerade min vit skärptenta (med några blåmärken)

Ha den finnas patienten, (ibland), i min fysisk och mental förberedelse har låter mig riktigt att förstå betydelsen och nöden för en intensitet för tenta härav.

Sedan jag har finnas med SOMA som jag har finnas lärat fyra vapenblanketter, dessa inbegriper;

Luk Tim Boon Kwun - personal.

Bildar dessutom genom att använda fjärilknivar: Gang Dao (som korsar knivar) och Baat Jam Dao (blankett för åtta beskära knivar).

Dessutom blanketter alltifrån drake, den vita kranen och Wing Chun.

Tillsammans med blanketter på skolan Muk Chong (träkarlattrapp).

Vår lärare inte ge ut timmar som visar traditionella blanketter för oss till för att lära i den någon gav perioden, den finnas ansökan och praktiskheten av att använda tekniker alltifrån blanketterna på gatan som är vilkna den viktiga fokusen.

Efter allat detta finnas var oss behöver i allra högsta grad vår expertis, om anmodat.

Det allaa detta blyr till mycket öppna och vänliga frågor för miljö attr ombedes och svarade var under perioderna, och alla lärar huruvida honom, eller hon finnas ett högt - jämna det svart bältet eller en nybörjare till krigiska konster.

Jag tycker om grundligt SOMA och de flera vännerna som jag har görat sedan att utbilda där.

Tacka dig Eddy

John.

[Baksida]