Bob Edward
Svart skärp traditionella Wing Chun

Jag har alltid utbildat i enkelriktat eller det annat, tyngd som lyfter som cirkulerar, simning, boxning. Allat genom min tonåren jag gjorde diverse idrottsgrenar av ettasorten eller en annan, jag skade alltid velat gör en krigisk konst och hade försökt karate, men den passade inte egentligen mig.

Jag hörde om Wing Chun och tänkte att den fick finnas mer mycket min sort av krigisk konst.

Den finnas inte, tills jag tillföll arbete i Bryssel omkring 5 år sedan som det, I gjuter egentligen en klubba som ganska är nära till var bott I.

Väl till snitt en kort lång historia, jag gick ha en blick; Jag gillade klubban och folk. Det finnas ettaproblemfastänen, kursvoren som lärades i franska, ett språk som jag förstod inte (ens nu), men lärare finnas patienten, och ganska roat jag tänker, vid en monolingual britt som kämpar till, lära Wing Chun och franska samtidigt.

Väl min Wing Chun fortskred, om ens min franskan inte.

Min arbete i Belgien avslutade, och I gjuter själv i Oxford, och velat finna en ny plats till tåget.

Jag hade finnas se på nätet och finnas intrigued vid ”skolan av krigisk konst– SOMA” hos den Oxford Brookes universiteten, Oxford.

Burken för några klubbor finnas mycket invärtes en looking - se och nedslå folk som har en olik stil eller utkik alltifrån att att delta i.

I funnen SOMA till finnas att förnya, den finnas nyttan till försöker andra stilar, och efter allat i det reella världfolk klibba inte till ett manuskript, dem stansar inte alltid i en bestämd väg. De sparkar dig, när som du att vara igång marken och använder ibland ens illegala vapen (dyrt Oh…).

Hos SOMA den finnas dessa slag av scenarion som finnas bekant och som reproducerar inom kursen!

De har vadderingar, underlägg och påsar, om du vill praktik som drabbar, eller täcker markarbete; dessutom ”en träattrapp”.

Det svart bältet ”studenter” som kommas alltifrån diverse stilar (eller inga alls) och har olika nivåer av expertis.

Klubban har en trevlig stämning, studenterna skrattar mycket, och njutningfaktorn förefaller hög. Eddy vår lärare gör hans mest bra till den allaa välkomsthälsningen för fabrikatet; den gör inte ämnet till honom, om du finnas ungt, gammalt, ett svart bälte eller novis.

Han finnas där till hjälp alla.

Bob Edward

[Baksida]