Peter Dandy
1st Dan Zwarte Riem E.G.K. a
(De Engelse Vereniging van de Karate van het Contact)
Het in dozen doen en Thaise het In dozen doen opleiding

Goed om te beginnen met begon ik in karate met E.G.K. a zowat dertien jaar op te leiden geleden; Ik vond hun systeem meer voor me geschikt, zijnd stammen zij uit Shotokan maar hun eigen weg in termen van het onderwijs en stijl afgelegd.

De reden ik karate opnam was niet wegens het willen Bruce Lee (goed niet alleen) imiteren, maar een vriend van mijn geroepen Adam Satter inspireerde me werkelijk.

Op school was hij een weinig een brombeer en niet zeer zeker maar nu werkend met hem wat vier jaar na school hij een veranderde mens - bekwaam was om indrukwekkende schoppen te doen op het koken van tijdopnemers (in een snel voedselkeuken), met dergelijke controle en snelheid dat ik zo geinteresseerd werd dat ik de volgende Maandag naar de plaats ging die hij opleidde en inschreef.

Dat was het - ik werd vastgehaakt, één keer in de week eerst opleidend.

Na drie maanden van opleiding ging ik mijn eerste concurrentie aan het vermaak van mijn instructeur in die me vertelde studenten normaal een jaar of zo wacht.

„ik ging, zag ik, ik zodat veroverde veel“ maar ik won trofee!

De opleiding ging van één keer in de week tweemaal, dan vijf keer per week, altijd proberend om nieuw iets te leren, kwellend de meeste instructeurs tot zij me om met hen toestonden op te leiden, zelfs als zij hogere hootge waren.

Ik vond ik nieuw altijd iets, of een verschillende manier leerde om een techniek te doen, die meer competities ingaat rond Engeland en zelfs aan Duitsland en Holland met wat succes, de hele tijd niet alleen genietend van het winnen maar de gedeelde kennis en de werkelijkheid van het toepassen van technieken.

Dit allen gebeurde in Birmingham.

Ik bewoog me aan Oxford, kijkend lang en hard voor een kunst die mijn kunst niet zou weerspiegelen, maar neem me in een nieuwe richting en open opnieuw mijn mening voor andere manieren om te leren zonder me te dwingen om te vergeten wat ik heb geleerd.

In mijn onderzoek zag ik diverse kunsten en stijlen, maar S.O.M.A is dat ik aan door zijn beweging en snelheid getrokken voelde om een eenvoudige techniek te leren die gemakkelijk en kan zo effectief worden toegepast!

Deze School gaf me een nieuw inzicht in krijgs heel wat kunsten, geen die ik had overwogen.

De gedachte en de visie van deze school hebben me een veel bredere waaier van technieken en meningen gegeven en een echte oog-opener in de diepten van krijgskunsten en nu voel ik een meer rond gemaakte vakman.

Een „klasse wordt“ samengesteld uit diverse Zwarte Riemen van verschillende krijgskunstdisciplines en studenten op verschillende niveaus; allen die zich binnen met scenario's en technieken mengen die door de Sifu en de Stichter van de School van KrijgsKunsten – SOMA worden geleid.

Wij allen absorberen niet alleen één idee maar vele meningen om een realistische toepassing van te geven hoe zij in de echte wereld kunnen worden gebruikt indien de behoefte zich voordoet.

Juli 2003

[Achter]