John Smith
In dozen doende Kampioen 1996 van de Schop van Surrey de Ondergeschikte Lichte Ononderbroken
Acht Lichte Ononderbroken het In dozen doen van de Schop Strijden. Vijf winnen
De gele Wing Chun van Kamon van de Sjerp
De bereikte Witte Rang eenendertigste Mei 2000 van de Sjerp bij SOMA
De bereikte Groene Rang twintigste December 2002 van de Sjerp
Nu Sihan (Hogere Student) van SOMA

Hebben gehoudend van krijgskunsten al mijn leven, hard opleidend in schop die en van een vrij succesvolle amateurcarrière in dozen doet geniet en elke film van Bruce bezit Lee, heb ik me altijd voorgesteld bestuderend Kung-Fu, vooral exotische klinkende stijlen zoals Draak en Witte Kraan enz.

Zo toen ik aan de Universiteit van Brookes mijn studies kwam voortzetten, was ik scherp om te onderzoeken wat Oxford me op de manier van „exotische“ krijgsart. moest, zo mogelijk, aanbieden.

Ik, met andere studenten, zag de demonstratie van SOMA bij „freshersmarkt“ in September 1998, bij de Universitaire“ s open dag, specifiek de nieuwe studenten introduceren die een plaats bij Brookes, de diverse clubs en de maatschappijen hadden verkregen wij konden lid worden van.

Nooit vóór had I zulk een openhartige „tentoonstelling“ van gezien hoe te om in echte „straat“ situaties, geen opzichtige technieken maar enkel korte scherpe efficiënte bewegingen te verdedigen.

Om het allen van verscheidene stijlen van Chinees „rond te maken wu-Su“ (het Kung Fu) werd omvat door de Sifu, met inbegrip van mijn „gekozen“ vormen - ik sloot me aan bij hen.

De meerderheid van opleiding doen wij bij SOMA worden geconcentreerd op daadwerkelijke straatsituaties, of die door studenten of door onze Sifu worden voorgesteld. Wij leren vele verschillende „reacties“ van hem en van andere hoge rang Zwarte Riemen die wijzend op een specifiek scenario dat door ons en onze Sifu wordt besproken aanwezig zijn, om een mogelijke oplossing aan te bieden die op hun stijl van opleiding wordt gebaseerd.

Één later jaar, leerde dat een student van SOMA voor zijn „Witte Sjerp“ ging - dit is eerste van vier dergelijke gradaties - toen ik deze student vroeg wat ik geschokt was geïmpliceerd was.

Een „student“ vraagt de Sifu (leraar), als hij of zij het sorteren kan proberen; u wordt niet verteld u het sorteren zult nemen.

De gradaties zijn niet verplicht binnen SOMA.

Het eerste deel van zijn het sorteren moest de totale School, met inbegrip van diverse Zwarte Riemen en nieuwkomers voor de zitting van 2 uur nemen de voordien week.

Dit moest zien of kon hij wat had geleerd hij, structurerend de zitting, volgens de diverse „studenten“ capaciteiten onderwijzen - (hij was met SOMA 15 maanden geweest).

Tweede deel, de volgende week, was dat hij een „koord“ van volmachtsaanvallen van ongeveer 20 - 30 studenten van elke mogelijke omvang zou moeten verdragen, 7 studenten bij deze gelegenheid, was Zwarte Riemen in andere stijlen die de School bijwoonden.

Het „type“ van aanval werd gegeven door Sifu, zoals de techniek was te verdedigen, maar u wist niet toen uw aanvaller het ging uitvoeren! Hij/zij was juist voor u.

Leergang weet niet het in welk formaat de Sifu tot de situatie zal leiden tot u wordt verteld.

Dit het sorteren vergt twee uren van constante druk.

Aldus test dat hij/zij enkele noodzakelijke reacties, repertoire en capaciteit heeft om, in de meeste gevallen, dergelijke aanvallen „te overleven koude“ by die en hen blokkeren doen afwijken.

Maar in wezen, moet het werkelijk ervaren enkel wat een een volmachtsstempel/schop als voelen; het weten, dat om te missen u/kon worden ernstig gekwetst, zoals in een straatstrijd.

Als de Sifu, een „frisbee“ type van stempel of aanval ziet - hij zal de „aanvaller“ verwarmen om het opnieuw te doen volmacht!

Indien hij of zij niet doet voldoen, worden zij verteld dat zij niet meer deelnemen aan het sorteren zijn, aangezien zij niet leergang door „zacht“ te gaan helpen.

Zij geven leergang in feite een valse betekenis van voltooiing dat zij zulk een aanval „kunnen gemakkelijk blokkeren“ - aangezien de Sifu op – de aanvaller wijst noch de verdediger zich niet nog kan bevinden en de aanvallerwensen om u te verwonden of te kwetsen!

Dit alles voor het eerste sorteren - door persoonlijk verzoek van Leergang!!!

U ontbreekt dit het eerste sorteren en verdere gradaties, door door de Sifu op te houden of worden tegengehouden, of door uit worden geklopt.

Leergang draagt op elk ogenblik geen beschermende kleding.

Potentiële „Leergang wordt“ gemaakt volledig van het gevaar bewust op het tijdstip van het vragen; ook in privé, voor EN voor de School voorafgaand aan een deel twee van het sorteren het beginnen.

Na 14 maanden van hard opleiding, probeerde ik, en ging mijn het Witte Sorteren van de Sjerp over (met een paar kneuzingen)

, (Soms), in mijn fysieke en geestelijke voorbereiding geduldig heeft geweest zijn me echt de betekenis en de behoefte laten begrijpen aan het sorteren van deze intensiteit.

Aangezien ik met SOMA ben geweest ben ik onderwezen vier wapensvormen, omvatten deze;

De Zegen Kwun van Tim van Luk - Zes en een Een half Pool.

Vormt ook het gebruiken van de Messen van de Vlinder: Troep Dao (Messen de kruist) en Baat die blokkeert Dao (vorm van Acht de Scherpe Messen).

Ook vormen van Draak, Witte Kraan en Wing Chun.

Samen met vormen op de Scholen Muk Chong (houten „mensen“ model).

Onze Sifu brengt uren door die traditionele vormen voor ons tonen om in geen bepaalde zitting te leren, is het de toepassing en het praktische aspect van het gebruiken van technieken van de vormen op de straat, die de belangrijkste nadruk.

Na dit alles is waar wij de meesten onze vaardigheid indien verzocht nodig hebben.

Dit alles leidt tot een zeer open en vriendschappelijk milieu waar de vragen worden gesteld en tijdens de zittingen beantwoord en iedereen leert of hij of zij een hoge rang Zwarte Riem of een nieuwe bezoeker is Krijgsart.

Ik geniet grondig van SOMA en de vele vrienden die ik sinds daar opleiding heb gemaakt.

Dank u Eddy

John.

[Achter]